פרויקט באנגלית: דיפלומטיקה- דיביט

בית ספר "אחווה" דימונה מוכיח שוב הצלחה: מקום ראשון ומקום שני לתלמידי ביה"ס הרב תחומי "אחווה" לילדי העבריים בתחרות הדיבייט   debate במחוז דרום

כתבו: נורית הר-שגיא ודלית כרמל

השנה ניגשו שני תלמידים מכיתה י"א מביה"ס הרב תחומי "אחווה" לתחרות הדיבייט הארצית- שיח ושיג ע"ש הארי הורוביץ: אבישי בורגס ומתיתיהו בראון. התחרות נערכה במרכז למורשת מנחם בגין בירושלים ב28/12/15.

אבישי הגיע למקום הראשון בתחרות המחוזית, ומתיתיהו הגיע למקום השני בתחרות המחוזית.

הנושא שבחר מתיתיהו היה "טבעונות בישראל". על-פי מאמר שקרא נאמר שישראל תהיה המדינה הטבעונית הראשונה. הטיעונים שהביא בעד טבעונות: בריאות, למען החיות ולאיכות סביבה. מתתיהו אומר שהדיבייט עזר לו להביע את עצמו בע"פ והעלה לו את הביטחון העצמי.

הנושא שאבישי נאם היה "התחממות גלובלית ושינוי אקלים: השפעותיו על עתיד ישראל". אבישי דיבר על הסכנות הביטחוניות בשל רמת חיים לא נאותה בסביבה, הסכסוכים בין ישראל והמדינות שהיא משתפת איתם מקורות מים. החקלאות תהיה מועטה בגלל חוסר גשמים.

לפני שנתיים, כשאבישי בורגס היה תלמיד כיתה ט' זכה במקום השני ארצי .

שני התלמידים מצטיינים, הם התכוננו לתחרות ברצינות רבה במקביל ללימודיהם בבית הספר.

בתחרות הדי-בייט מה שקובע הוא התוכן. התלמידים אינם מתחרים על המבטא או על השפה. ברור שצריך שיהיה לתלמידים בסיס שפתי ודקדוקי טוב, אך הם אינם נבחנים על כך, אלא על כושר השכנוע שלהם, שפת הגוף ואופן הצגת טענותיהם.

אבישי ומתיתיהו הוכיחו לכולם, כי "המטרה מקדשת את האמצעים" וכי כל מי שרוצה יכול!

ברכות חמות ומיוחדות לשני התלמידים על ההצלחה, ואל נשכח את המורה אורי בן ישראל, שהוביל אותם להצלחה זו.

יישר כוח!!!