פרויקט של ביה"ס אחווה וקהילת העבריים המתקיים בכל שנה

ביום שני ה- 7/11/17 חגגנו, כמו בכל שנה, "יום השיבה". קהילת העבריים חוגגת יום זה כבר 30 שנה. בשנת 1979 היו חוגגים רק לקשישות הקהילה, משנת 1986 גם לקשישי הקהילה ולקשישים שאינם מקהילת העבריים. החג נמשך שבוע.

מורה אורי בן ישראל, האחראי על הפעילות המבורכת בבית הספר, הנחה את הטקס וחניכי "אות הנוער" סייעו בידו. לקראת היום הוזמנו  27 קשישים מרחבי דימונה וערד וקשישים מקהילת העבריים. תלמידי בית הספר הכינו עבורם כרטיסי ברכה ומתנות.

שלוש להקות מחול מהקהילה הופיעו: להקת מחול של מבוגרות  בנות 70- 80!! לא יאומן אילו אנרגיות הן עוררו, הקהל העריץ אותן. להקת מחול"dance for life" בהנחיית חננאל, הפליאו בריקודים ולהקת מגמת המחול של ביה"ס שמתמקצעים מהופעה להופעה.

כמו בכל שנה אנו מארחים תלמידים מבתי הספר בדימונה. השנה השתתפו תלמידי כיתה ח' מביה"ס הרב תחומי "לייהמן". רפראנט ביה"ס, אבי אדרי, כיבד אותנו בנוכחותו, שיבח בדבריו: "כשם שעם ישראל הוא אור לגויים, כך בית הספר הרב תחומי "אחווה" ביום מיוחד זה הופך להיות אור לשאר בתי הספר בארץ, בהנחילו את הערך – כבוד לזקן.

לאור תופעות של ניצול ואלימות כלפי זקנים, השאיפה שלנו להחזיר את הכבוד לזקנים. "אל תשליכני לעת זקנה"(תהילים ע"א).